Film med Cecilie Hveding Blimark, med dr. överläkare på Sahlgrenska sjukhuset och Edward Smith, överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset, om vad man som patient bör tänka på vid behandling av sekundär immunbrist.
Film med Cecilie Hveding Blimark, med dr. överläkare på Sahlgrenska sjukhuset och Edward Smith, överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset, om varför man får infektioner, vad sekundär immunbrist är och vanliga infektioner hos blodcancerpatienter.
Immunglobulinbehandlingen kan tas på tre olika sätt: intravenös immunglobulinbehandling (IVIG), subkutan immunglobulinbehandling (SCIG) eller Faciliterad subtukan immunglobulinbehandling (fSCIG).
SID innebär att det inte finns tillräckligt med antikroppar i blodet. SID kan också vara sekundär T-cellsbrist. Men vanligast är sekundär antikroppsbrist som medför att immunförsvarets möjlighet att bekämpa infektioner är nedsatt.
Personer som har sekundär immunbrist, SID, är infektionskänsliga. Det går att skydda sig genom att ha god handhygien, inte umgås med folk som är förkylda och undvika stora folksamlingar till exempel. Det finns även möjlighet att vaccinera sig.