Detta innehåll är avsett för vårdpersonal

Till innehåll för allmänhet

Ovanligt.se – en mötesplats för sällsynta hälsotillstånd

 

Ovanligt.se är en mötesplats och unik plattform som vänder sig till dig som vill veta mer om, och fördjupa dig kring, sällsynta hälsotillstånd. Här svarar vi på frågor och bemöter några av de utmaningar som kan finnas inom de sällsynta hälsotillstånd som vi på Takeda bedriver forskning och utveckling om. Ovanligt.se är också en samlingsplats för att läsa mer om sällsynta hälsotillstånd och du kan hitta exempelvis patientorganisationer, informationsfilmer, artiklar och fördjupningsmaterial.

Ovanligt.se är skapad både för de som lever med sällsynta hälsotillstånd, deras närstående samt för dig som är hälso- och sjukvårdspersonal. Vi vill att webbplatsen ska fungera som en pålitlig kunskapsbank där du kan hitta information som berör sällsynta hälsotillstånd.

Bakom ovanligt.se står Takeda, ett innovationsdrivet läkemedelsföretag. I egen regi och i samarbete med andra arbetar vi varje dag med att forska och utveckla läkemedel och behandlingar för personer med sällsynta hälsotillstånd. Tillsammans drivs vi av målet att kunna erbjuda läkemedel som förändrar människors liv.