Sammanfattning av webbinar från Nordic Digital Hema Forum med professor Pål André Holme, Oslo universitetssjukhus. Diagnostisering och behandling av patienter med von Willebrands sjukdom, ur ett kliniskt perspektiv.
Webbinar i sin helhet från Nordic Digital Hema Forum med professor Pål André Holme, Oslo universitetssjukhus. Diagnostisering och behandling av patienter med von Willebrands sjukdom, ur ett kliniskt perspektiv.
Webbinar med Cecilie Hveding Blimark, docent och överläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Edward Smith, professor på Karolinska Universitetssjukhuset, om vad SID är. Del 1.
Webbinar med Cecilie Hveding Blimark, docent och överläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Edward Smith, professor på Karolinska Universitetssjukhuset, om vad SID är. Del 2.
Webbinar med Cecilie Hveding Blimark, docent och överläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Edward Smith, professor på Karolinska Universitetssjukhuset, om symtom att vara uppmärksam på vid SID.
Webbinar med Cecilie Hveding Blimark, docent och överläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Edward Smith, professor på Karolinska Universitetssjukhuset, om samverkan mellan specialistenheter vid SID.
Webbinar med Cecilie Hveding Blimark, docent och överläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Edward Smith, professor på Karolinska Universitetssjukhuset, om framtida utmaningar vid SID.
Webbinar från september 2023 där Dr Joshua Hill, Fred Hutch Cancer Center, Seattle, USA, diskuterar "Infectious complications after CAR T-cell therapy".
Webbinar från september 2023 där Dr Tom van Meerten, University Medical Center Groningen, Nederländerna, diskuterar "Infection propylaxis, CAR T-cell therapy".
Webbinar från september 2023 där moderatorn Dr Marjolein van der Poel, Maastrich UMC, Nederländerna, gör en sammanställning om "CAR T-cell therapy and the management of infectious deseases".
Se webbinariet "First line treatment for patients with ALK- NSCLC – considerations for different treatment choices CLINICAL EXPERIENCE FROM 1L TREATMENT" med professor Raffaele Califano.
Seminarium där frågan om nya betalningsmodeller kan möjliggöra nya behandlingar för personer med sällsynta diagnoser diskuterades. Värdar för seminariet var Mikael Dahlqvist (S) och Lina Nordquist (L) – Petra Eurenius från King Street modererade.
Här kan du tal del av ett webbinar där svårigheterna och möjligheterna vid diagnostisering av sällsynta hälsotillstånd diskuteras, med representanter från bland annat Willefonden och Svenska mps-föreningen.
Här kan du se en film om hur innovativa läkemedel för behandling av patienter med sällsynta och komplexa sjukdomar produceras på Takedas produktionsanläggning i Wien.
Lyssna på Sällsynta podden - Livskvalitet ur ett patientperspektiv, del 1. Om hur livet kan se ut för personer med sällsynta hälsotillstånd, hur vardagen, jobbet och de närstående påverkas samt hur det är att leva med en sällsynt diagnos.
Lyssna på Sällsynta podden - Livskvalitet ur ett patientperspektiv, del 2. Om hur livet kan se ut för personer med sällsynta hälsotillstånd, hur vardagen, jobbet och de närstående påverkas samt hur det är att leva med en sällsynt diagnos.
Se en film med Oskar Ahlberg, ordförande Svenska MPS-föreningen och styrelseledamot i Riksförbundet för Sällsynta Diagnoser, när han presenterar ämnet Livskvalitet ur ett anhörigperspektiv för Sällsynta podden.
Lyssna på Sällsynta podden - Livskvalitet ur ett anhörigperspektiv, del 1. Om hur anhöriga till personer med sällsynta hälsotillstånd påverkas och hur de arbetar för att lyfta området sällsynta diagnoser.
Lyssna på Sällsynta podden - Livskvalitet ur ett anhörigperspektiv, del 2. Om hur anhöriga till personer med sällsynta hälsotillstånd påverkas och hur de arbetar för att lyfta området sällsynta diagnoser.
Se en film med Maria Johansson Soller, Centrum för Sällsynta Diagnoser Karolinska, när hon presenterar ämnet Patientinflytande på systemnivå för Sällsynta podden.
Lyssna på Sällsynta podden - Patientinflytande på systemnivå, del 1. Om vad som krävs för att få en förändring på systemnivå och vad man kan göra samt om varför patientinflytande är så viktigt.
Lyssna på Sällsynta podden - Patientinflytande på systemnivå, del 2. Om vad som krävs för att få en förändring på systemnivå och vad man kan göra samt om varför patientinflytande är så viktigt.
Lyssna på Sällsynta podden - Nationell strategi, del 1. Om hur en bra nationell strategi bör se ut och vad den bör innehålla. Vilka lärdomar kan vi dra av andra länder och den svenska nationella cancerstrategin?
Lyssna på Sällsynta podden - Nationell strategi, del 2. Om hur en bra nationell strategi bör se ut och vad den bör innehålla. Vilka lärdomar kan vi dra av andra länder och den svenska nationella cancerstrategin?
Lyssna på Sällsynta podden – Empowerment, del 1. Om patientföreträdare och värdet av dessa i olika sammanhang. Exempelvis som att involvera företrädare i framtagandet av den kommande nationella strategin för sällsynta diagnoser i Sverige.
Lyssna på Sällsynta podden – Empowerment, del 2. Om patientföreträdare och värdet av dessa i olika sammanhang. Exempelvis som att involvera företrädare i framtagandet av den kommande nationella strategin för sällsynta diagnoser i Sverige.
Se en film med Anna Forsberg, leg sjuksköterska och professor i vårdvetenskap, berätta om patientresans faser om att anpassa sig efter en transplantation.
I Sällsynta-kollen har personer som lever med ett sällsynt hälsotillstånd, och deras närstående svarat på frågor rörande deras upplevelser av hälso- och sjukvården samt hur deras liv är. Se resultat från området "Livskvalitet" här.
I Sällsynta-kollen har personer som lever med ett sällsynt hälsotillstånd, och deras närstående svarat på frågor rörande deras upplevelser av hälso- och sjukvården samt hur deras liv är. Här kan du se vad de svarat angående "Patientdelaktighet".
I Sällsynta-kollen har personer som lever med ett sällsynt hälsotillstånd, och deras närstående svarat på frågor rörande deras upplevelser av hälso- och sjukvården samt hur deras liv är. Här kan du se vad de svarat angående "Vikten av tidig diagnos".
I Sällsynta-kollen har personer som lever med ett sällsynt hälsotillstånd, och deras närstående svarat på frågor rörande deras upplevelser av hälso- och sjukvården samt hur deras liv är. Se svar angående "Personcentrerad vård".
I Sällsynta-kollen har personer som lever med ett sällsynt hälsotillstånd, och deras närstående svarat på frågor rörande deras upplevelser av hälso- och sjukvården samt hur deras liv är. Här lyfts svar om "Patienträttigheter".