Detta innehåll är avsett för vårdpersonal

Till innehåll för allmänhet

Att delta i studier

Bild
Läkare i möte

Är du intresserad av att delta i studier inom området immunologi? Vi genomför såväl företagssponsrade studier som kollaborativ forskning och forskardrivna studier.

Företagssponsrade studier 

Företagssponsrade forskningsstudier (interventionella studier och icke-interventionella studier) där Takeda, som sponsor, ansvarar för genomförandet av studien, insamling och rapportering av all tillämplig säkerhetsinformation, samt publicering och presentation av studieresultat i enlighet med alla tillämpliga lagar och regelverk.

Kollaborativ forskning (Collaborative research)

Interventionella studier eller icke-interventionella studier där utredaren, organisationen eller institutionen är studiesponsor och samarbetar med Takeda för att uppnå det avsedda målet med forskningsstudien.

I interventionell kollaborativ forskning är ”sponsor”, ansvarig för studiens genomförande, inklusive ledning och tillsyn och efterlevnad av lagar och förordningar som är tillämpliga på studiens genomförande.

Forskardrivna studier (Investigator Initiated Research - IIR)

Forskardriven studie (intervention eller  icke-intervention, där utredaren, organisationen eller institutionen (akademisk, privat eller statlig) fungerar som sponsor, och Takeda tillhandahåller stöd endast i form av finansiering, studieprodukt, säkerhetsinformation och/eller tillstånd att hänvisa till Takedas NDA eller andra regulatoriska bidrag (t.ex. IND). Takeda tillhandahåller inte input i en forskarinitierad studie annat än ovanstående stöd.

Vill du veta mer om våra aktuella studier? Kontakta oss för mer information.